Vadovas per 24 h

Tomas Misiukonis yra mano mėgstamas lektorius ir autorius. Rašau ‘lektorius’, nes kaip klientas ir konsultantas dar nesu su juo susidūręs. Man patinka jo temos, kalbėjimo būdas ir kryptingas, nuoseklus darbas. Skaičiau jo knygas apie koučingą, darbą su komanda, skaitau jo tinklaraštį, o  dabar perskaičiau jo ir kolegės Almantos Jakštaitės Vinkuvienės parašytą knygą “Vadovas per 24 h“.  Beje, tai jau ketvirta knyga, kurią parašė Tomas!

Jei skaitote KotterKaplan ar tą patį Drucker, jau žinote ne tik apie HARD things, kuriuos turi žinoti ir daryti vadovas. Girdėjote ir apie SOFTinius, ‘minkštuosius’ įgūdžius, būtinus kiekvienam, norinčiam vadovauti šiuolaikiškam kolektyvui. Tai yra vienas svarbus aspektas, akcentuojamas knygoje.

Antrasis, ko gero, dar svarbesnis, yra tai, kad autoriai nurodo konkrečius scenarijus su pavyzdžiais ir net citatomis kaip kalbėti nemaloniose ar neužtikrintose situacijose. Pats gerai atsimenu porą atvejų, kuomet buvę vadovai man kažką mekeno ratais kvadratais vietoje to, kad tiesiai šviesiai pasakytų, jog mažinam etatus, naikinam skyrių ir atleidžiam žmones.

Būti atviru ir teisingu nėra lengva. Kartais paprasti dalykai yra žiauriai sudėtingi, ir neteisingai įvertinta situacija dažnai užveisia rimtą politinį liūną. Tai sako ir B. Horowitz, pritaria ir Tomas su Almanta – žmones reikia mylėti, netinkamus atleisti netempiant gumos, klausyti o ne kalbėti ir ugdyti, o ne prisiimti atsakomybes sau.

Nieko naujo? Jūs teisūs! Tačiau jei žinote KĄ daryti, bet nedarote, esate tingūs arba kvaili. Jei darote, bet norite pagerinti tai, KAIP darote, tuomet imkite ir skaitykite šią knygą jau dabar.