Peter F Drucker storoji knyga apie verslo valdymą

Management: Revised edition by Peter F Drucker

Siaubingai stora, kartais nuobodi, plati, net per plati knyga. Savaime suprantama,  Peter F Drucker knygų parašė daugiau nei aš Linkedin įrašų, ir jis tikrai turi ką pasakyti apie verslą, nes jį stebėjo iš labai arti.

Taip, nuobodu, ir turbūt sunkiai suprantama pradedantiesiems vadovams, sunkiai siekiantiems karjeros viršūnės, kalbėti apie “soft skills”, reikalingus vadovui, arba apie būtinybę verslo įkūrėjams atsitraukti nuo valdymo kaip galima greičiau, vos tik pasitaiko tokia galimybė, ir taip toliau.

Knygą klausiau audio formatu sportuodamas ir važiuodamas iš ir į darbą. Kartais būdavo sunku susikaupti, nes, atrodo, neaktualūs (man) dalykai apie korporacijos kūrimą. O kartais taip užkabindavo į temą, kad nunešdavo ne tik stogą, bet ir visas mintis taip, kad garsą tekdavo atsukinėti pusvalandžiu atgal. Kada taip nutinka? Kai randi pavyzdžių savo veikloje, neefektyvumų, nelogiškumų ir galimybių. Kolektyvinė atsakomybė, nesibaigiančios strateginės sesijos su išplaukusiais tikslais, pamatuojamų tikslų nebuvimas, nenoras dirbti ir lavinti žmones arba, atvirkščiai, noras samdyti gerus žmones ir jiems aiškinti KĄ ir KAIP daryti siekiant neaiškių tikslų; čia tik keletas pavyzdžių, kuriuos atsimenu ryškiausiai.

Kam rekomenduoju knygą? Vidutinio ir aukščiausio lygio vadovams, jau turintiems bent keletą metų patirties ir siekiantiems paprastumo, aiškesnio ir platesnio supratimo. Nes viskas yra gerokai paprasčiau nei atrodo. Gerokai sunkiau atsispirti pagundai dalykus paversti sudėtingais.