Startuolių tauta

Šį bestsellerį nusižiūrėjau jau seniai, todėl, vos tik gavęs šansą inventorizuoti draugo biblioteką, griebiau skaityti.

Pradžia nebuvo įkvepianti – galvojau, vėl būsiu užsirovęs ant save šlovinančios tautos propagandinio laikraščio, tačiau vėliau viskas įsisiūbavo.

Taigi, kodėl ši tauta geba taip gerai (ir kokybiškai) inovuoti? Priežastys yra kelios:

  • kultūra ir tradicijos, vaikų auklėjimas.
  • tragiška ir pamokanti žydų tautos istorija ir išmoktos pamokos.
  • sudėtinga geopolitinė padėtis dabar.
  • turbūt dar kažkas, ko nežinome

Greito augimo ir inovacijų siekiančiose organizacijose yra labai svarbus skaidrumas ir atvirumas. Žydai paprastai yra išmokomi klausti ir smalsauti, o tai nebūtinai patinka vakarietiško auklėjimo vadovams. Tačiau klausinėjant pačių nepatogiausių, kartais net juokingų klausimų, pasiekiamas daug geresnis rezultatas nei nesakant ar nutylin, dažniausiai iš mandagumo ar abejingumo.

Žydai žino, kad Silicio slėnio istorijos atkartoti neįmanoma – turi bandyti, klysti ir tik tuomet sukursi savo sėkmės receptą. Kas gali būti sėkminga Izraelyje? Štai, klasikinis receptas: kartu tarnavę kariuomenėje ir tapę draugais, o vėliau ir verslo partneriais, turintys atitinkamą išsilavinimą ir struktūrinį mąstymą (kariuomenės įtaka), plius teisingai valstybės remiamos rizikos kapitalo investicijos. Žinoma, paėmus tik vieną dedamąją, nieko nesigaus. Izraelio (ir ne tik jo) atveju veikia visas mišinys: auklėjimas, istorija, kariuomenė ir partnerystė, išsilavinimas, kapitalas.

Didžiausios JAV įmonės įkuria savo įmonių padalinius Izraelyje ne tam, kad tiesiog užkaltų papildomų mylių skraidydami pirmyn atgal. Jos tai daro, nes žino, kad šita šalis, gyvuojanti ypatingai sudėtingomis geopolitinėmis sąlygomis, dirba efektyviai ir patikimai, ir kad Izraelio įmonės geba inovuoti taip, kaip negali didžioji dalis JAV įmonių.

Pavydu? Taip, pavydu. Ir tuo pačiu savaime suprantama, kad mes savo sėkmės receptą turim atrasti savaip, o ne tiesiog kartodami tai, ką padarė kiti.