Išmokyti savo smegenis mokytis

Iki šiol niekada nepirkau “The Greate Courses” kursų, nes jie man per brangūs, o ir šiaip niekas man jų nerekomendavo. Ir tada, netyčia, benaršydamas Audible archyvą, radau kursą įrašytą kaip garso knygą. Ir pamėginau. Užkabino. Šis kursas – tai paskaitų ciklas, ir, turiu pasakyti, kad žiauriai kokybiškų paskaitų ciklas!

Pradėjome nuo smegenų sandaros ir evoliucijos, tuomet – amnezijos ir tam tikrų hipotezių patvirtinimo, o tuomet, žingsnis po žingsnio autorius dekonstruoja mitus ir tiesas – kas padeda mokytis greičiau ir kokybiškiau, o kas, atvirkščiai, trukdo. Atminties tipai, kaip smegenys perkelia informaciją iš trumpalaikės į ilgalaikę atmintį ir taip tolyn.

Žinoma, miegas ir fizinis aktyvumas taip pat turi didelę įtaką smegenų veiklai, tuo pačiu – ir mokymuisi. Taigi, svarbiausia žinutė? Atraskite savo mokymosi būdą, darykite projektą (dviračiu važiuoti skaitydamas retas kuris išmoksta), mokykitės, praktikuokitės, ilsėkitės, judėkite ir išsimiegokite. Panašu, kad tai ir yra viskas!

Pilnas temų sąrašas yra čia. Jei norite žiūrėti video, galite tai padaryti per Amazon Prime Video.