Titanų įrankiai

Timothy Ferris yra gerai nurautas veikėjas. Skaičiau jo “4 valandų darbo savaitė”, “4 valandos kūnui”, atėjo laikas ir šiai, siaubingai storai, knygai.

Nors knyga padalinta į sveikatos, pinigų ir išminties dalis, jos esmė – daugybės žmonių, kurie savo gyvenime yra pasiekę DAUG, interviu. Gavę Timo klausimyną (arba atsakė į klausimus gyvai jo podcastuose), jie atsakė kokias knygas rekomenduoja kitiems, kaip planuoja savo dieną ir kas jiems padeda pasiekti savo tikslų.

Pats autorius pridėjo savo pamokas apie meditavimą, investavimą ir discipliną, dažnai antrindamas ir savo pašnekovams apie tam tikrus atradimus. Nėra universalios formulės kaip būti sėkmingu, tačiau, panašu, kad daug pasiekusių žmonių tarpe labai daug dėmesio skiriama maistui, miegui, sportui, meditacijai ir disciplinai.

Kam skirta knyga? Norintiems keistis, jaustis geriau ir pasiekti daugiau ir mėgstantiems mokytis iš kitų. Aš pats jaučiuosi nusivylęs, nes (beveik) nieko naujo nesužinojau. Tiesa, savo knygų wishlist papildžiau bent penkiomis pašnekovų rekomenduotomis knygomis.