Savęs tobulinimo kursas onbo.lt

Prieš gerus du mėnesius man rašo Debesyla. Čia toks jaunuolis, kuris daug laiko ir pastangų skiria savo ir kitų saviugdai ir sąmoningumui. Lietuvos interneto erdvėje jis yra gan ryškiai matomas. Skaičiau jo straipsnius ir patarimus, o dabar pats sulaukiau prašymo įvertinti ir parašyti nuomonę apie onbo.lt projektą. Žodžiu, netikėtai pačiam sau tapau mažo kalibro influenceriu.

onbo.lt (arba onbotraining.com) yra Alex Monaco, Inga Stasiulionytė ir jau mano minėtas Debesyla (Danielius Goriunovas). Juos turbūt galima vadinti sėkmės treneriais, tikslų siekimo mokytojais, jei jau ieškoti apibūdinimo.

Ar visiems to reikia? Nemanau. Visi žmonės turi skirtingą energiją, požiūrį į tikslų siekimą ir, atitinkamai, rezultatus. Tiems, kurie moka tvarkytis su savimi ir savo tikslais, šio kurso tikrai nereikia. Tačiau tokių yra mažuma. Didžiajai daugumai reikia nuolatinio priminimo ir stūmimo, idant jie patys sužinotų ko siekia ir nesustotų to siekti.

Apie ką onbo.lt? Apie trisdešimt dienų (arba kartų, virtualių susitikimų), kuomet jus savo išmone linksmins, stums, tikrins ir motyvuos vienas iš trenerių. Kodėl ne iškart? Todėl, kad viskam reikia laiko. Sąmoningumo vystymui taip pat.

Mano nuomone, onbo.lt gali naudinga (pros):

  • jaunesniems (nei aš), savęs dar ieškantiems maksimalistams. 
  • tiems, kurie nemano, kad psichoterapija ir saviugda yra laiko ir pinigų švaistymas.
  • jei norite suimti save ir savo gyvenimą į rankas, bet nežinote, kaip.
  • norintiems išmokti disciplinos.
  • jei norite išmokti sau kelti klausimus, pavyzdžiui “Koks mano gyvenimo tikslas?”.

Labai subjektyvus mano neigiamas įvertinimas (cons):

Man 40 metų, aš turiu 3 vaikus;  mano karjera lyg ir rodo, ka tikslų siekti aš moku. Kartkartėm man atrodė, jog onbo.lt susitikimai ir testai yra skirti jaunuoliams, ne vyresniems nei 29 metai – neturintiems vaikų, naiviems ir nepatyrusiems, kai sprendžiamos “pirmo pasaulio problemos“.

Panašu, kad gyvenimas anksčiau ar vėliau priverčia siekti tikslų, tik padaro tai gerokai lėčiau ir vėliau, nei tai padarytumėte su onbo.lt

Ar rekomenduoju? Žinoma, kad taip. Tikiu, kad tokių įrankių pasaulyje yra daugybė, tačiau lietuviškų – ne. Griebkite galimybę ir bendraukite su savimi ir su treneriais. Būkite sėkmingi ir sąmoningi!

Na, o čia onbo.lt pristatymas: