Kaip pasakyti ko nori per 30 sekundžių

How to Get Your Point Across in 30 Seconds or Less Paperback – Milo O.  Frank

Ši plona, greit skaitoma knyga yra penktoji ir kol kas paskutinė, kurią perskaičiau po to, kai užsibrėžiau tikslą išmokti pasakyti esmę greit ir paprastai. Taip, tai nutiko po LiMA CMO day pristatymo, kuris nebuvo labai blogas, bet pagrindinė mintis nebuvo nuskaitoma lengvai. Dėl to nusprendžiau perskaityti top5 knygas šia tema.

Knyga parašyta 1990, bet esmė nepasikeitė – dėmesio iš klausytojų gausite nedaug, bet 30 sekundžių gali skirti daugelis. Todėl verta išmokti pasisakyti greit ir aiškiai.

Viskas prasideda nuo tikslo. Koks tikslas? Noriu didesnio atlyginimo.; Vairuotojai vairuoja per greit ir taip sukelia pavojų sau ir kitiems; nespėju užbaigti projekto laiku, reikia daugiau resursų. Ir taip toliau.

Toliau – kaip ir visur – auditorija (KAM kalbate ar rašote), teisingas “priėjimas” (approach), intriga (the hook), subjektas, prašymas ir vizualumas – įsivaizduojamo paveikslo piešimas.

Viskas! Žinau, kad skamba neįtikėtinai paprastai, bet būtent šiuos dalykus, o ypač tikslą išgryninti yra sudėtingiausia. Bet tikrai padaroma!