Greitas mobilus MBA kursas – Jo Owen

Oro uostai ir traukinių stotys, o ypač jų knygynai, jau seniai tapo man atradimų vietomis. Jei ne London Stansted, apie Jo Owen, ko gero, nebūčiau ir sužinojęs. Nusipirkau vieną jo knygą, o vėliau – dar keletą, nes, žinokite, jis yra kietas! Visas jo knygų sąrašas yra čia.

Jo Owen rašo smagiai, paprastai ir aiškiai, o šitoje knygoje pabrėžia milžiniškus skirtumus tarp KĄ ir KAIP: jo teigimu, MBA kursai išmoko KĄ reikia daryti – finansai, marketingas, gamyba, tiekimas, pardavimai, strategija. Tačiau neišmoko KAIP tai padaryti. Pamenu, skaičiau, kad ir C. Christensen turėjo tokią diskusiją su legendiniu Intel CEO A. Grove.

Ką rasite šioje knygoje (išplėstinis turinys):

  1. Strategija: kūrimas, pritaikymas, portfelis, M&A, kaip inovuoti, startuoliai
  2. Marketingas ir pardavimai: kas yra marketingas, kaip rašyti brief’ą, kaip segmentuoti rinką, atlikti rinkotyrą, konkurentų ir rinkos analizę ir ko nedaryti.
  3. Finansai ir apskaita: verslo modeliai, kūrybingoji apskaita, kaip skaityti finansines ataskaitas, kaip valdyti biudžetą, kaštų optimizavimas ir kiti smagumai
  4. HR: kaip dirbti su žmogiškųjų išteklių profesionalais, kaip samdyti, kaip auginti arba mažinti kolektyvą, kultūra, atleidimas, etika.
  5. Operacijos, technologijos ir pokyčiai: projektų valdymas, kokybės samprata, organizacijos pokyčių valdymas, darbas su konsultantais
  6. Komandos valdymas: kaip vadovauti, lyderiauti, nustatyti tikslus, deleguoti, motyvuoti, koučinti, girti, kritikuoti ir kaip dirbti su MBA auklėtiniais:)
  7. Darbas su kolegomis: konkurentai vs kolegos, kada kovoti, kada atsitraukti, o kada bendradarbiauti
  8. Organizacijos valdymas: įtakos tinklai, sprendimų priėmimas, sprendimų įtakojimas, krizių valdymas, susitikimų vedimas, kaip išgyventi konferencijose.
  9. Saviugda: asmeninio/darbinio gyvenimo balansas, efektyvumas, produktyvumas, streso valdymas ir kaip suprasti, kad metas judėti tolyn
  10. Kasdieniai įgūdžiai: įtikinėjimas, klausymas, prezentacijos, kaip rašyti ir skaityti.
  11. Karjera: kaip susidėlioti savo karjerą taip, kad nueitumėt ten, kur reikia – darbas su įgūdžiais, vadovais, savimi ir darbuotojais.