Ko NEDARO psichiškai stiprūs žmonės

Amy Torin savo knygoje “13 things mentally strong people don’t do” išvardina visus (gal net ir perdaug) dalykų, kurie šiaip jau trukdo gyventi (ne tokiems pažengusiems ir sąmoningiems) žmonėms. Iš esmės – apie tai, kaip emocijos, poelgiai ir mintys, o tiksliau, jų stebėjimas ir valdymas gali jums padėti tapti geresniais.

Taigi, 13 dalykų ko NEDARO sėkmingi žmonės:

  1. Nešvaisto laiko savęs gailėjimui. Suklydai? Jautiesi neįvertintas? Norisi vaidinti auką? ok, užtenka, dabar važiuok, stumkis, irkis tolyn, nes taip daryti yra destruktyvu.
  2. Neatiduoda savo sprendimų kitiems. Galią priimti, nuspręsti koks tu būsi, valdai Tu. Jei nuspręs kiti, tai jau nebebus tavo sprendimas.
  3. Nebijo pokyčių. Sėkmingi žmonės žino, kad būtent pokyčiai sukuria galimybių langą kažką pakeisti. Jei nesikeis niekas, nesikeis ir jūsų galimybės.
  4. Neužsiciklina ant dalykų, kurių jie neįtakoja ar negali pakeisti. Jūs nekontroliuojate oro, akcijų biržos, tai ir nesisielokit dėl to. Keiskite tai, ką galite keisti.
  5. Nevengia konfliktų ir nesistengia būti visiems malonūs. Įtikdami visiems, nebūsite savimi ir nesukursite nieko tikro.
  6. Nebijo rizikuoti. Rizikuoti pamatuotai, pasveriant galimybes ir rizikos lygį. Vengdami rizikos išvengiate ir galimybių.
  7. Negyvena praeitimi ir nesiskandinda sentimentuose. Taip, žmogus privalo reflektuoti ir išmokti pamokas, tačiau tik tiek. Gyventi prisiminimais, tuo pačiu dažnai gailint savęs yra negerai.
  8. Nekartoja tų pačių klaidų. Reflektuojant, svarstant savo poelgius ir pasekmes, nesunku išmokti pamokas ateičiai.
  9. Nepavydi kitiems žmonėms jų sėkmės. Tai niekada nebus pozityvūs jausmai – atvirkščiai, pavydas šiuo atveju prives prie savigraužos ir pykčio.
  10. Nepasiduoda po pirmos nesėkmės. Edisonas ir jo nesibaigiantys bandymai išrasti elektros lemputę yra ekstremalus pavyzdys, tačiau gyvenime paprastai užtenka mažiau bandymų ir nesėkmių tam, kad pasiekti tikslą.
  11. Nebijo būti vieni. Būdami vieni mes turime galimybę reflektuoti arba tiesiog leisti mintims klaidžioti. Jei visąlaik esate apsuptas žmonių, medijos ir darbo, neturėsite tam galimybių.
  12. Negalvoja, pasaulis jiems skolingas. Niekas jums nieko neskolingas. Nezirzkit, eikit ir darykit, o ne tikėkite kažką kažkodėl gauti veltui.
  13. Nesitiki greitų rezultatų. Nesitiki, kad greit uždirbs daugybę pinigų, kad užaugins įmonę ar pasieks gerą fizinę būklę. Geriems dalykams reikia laiko.