Tapkite tokiais kietais, kad būtų neįmanoma jūsų ignoruoti – Cal Newport

So Good They Can’t Ignore You – Cal Newport

Cal yra kietas. Jo paties propaguojamas deliberate practice matosi jo karjeroje ir knygoje. Žmogus sutelkė dėmesį į vieną – produktyvumo – sritį ir ten dabar yra viena ryškiausių žvaigždžių.

Dar visai neseniai skaičiau jo Deep Work, kurioje autorius moko kaip suplanuoti veiklą ir atsispirti pagundoms taip, kad darbas būtų ne tik ypač produktyvus, bet ir teiktų malonumą.

So Good They Can’t Ignore You pirmą kartą išgirdau, kai prieš daugiau nei metus klausiau Blinkist sutrumpintą versiją. Dabar perklausiau pilną versiją ir turiu pastebėti, kad man tai yra viena geriausių pastarojo meto skaitytų knygų.

Follow your passion yra bullshit, sako Cal. Jis cituoja M. Gladwell ir Anders Ericsson, kurie tvirtina, jog bet kuris žmogus, teisingai skiriantis savo dėmesį ir pastangas, per 10.000 valandų gali tapti bet kokios srities ekspertu. Mesti darbą vardan svajonės ar tol, kol nesukaupei savo “karjeros kapitalo” yra kvaila, sako jis. Lygiai taip pat yra normalu nežinoti savo pašaukimo pradedant ar net įpusėjus karjerą. Tai ne visiems – tik kantriausiems ir suprantantiems, ko siekia, tačiau nuolatinis mokymasis ir karjeros kapitalo kaupimas jus atves ten, kur baigiasi taisyklės – ant krašto, už kurio baigiasi industrijos ar srities žinojimas.

Tai reiškia, kad sekantis jūsų žingnis bus inovacija. Kažkas naujo, ko dar nedarė kiti. Bet iki tol jūsų laukia 10.000 valandų darbo ir mokymosi.