Nuostabus fizikos genijaus Feinmano gyvenimas

Berods radau šią knygą B. Geitso rekomendacijų sąraše ir nusprendžiau, kad reikia perskaityti ir man. “Surely you’re joking, Mr. Feinman” yra puiki vieno žmogaus istorija. Paprasto, smalsaus, gero ir nuoširdaus žmogaus gyvenimas. Žmogaus, kuris svariai prisidėjo prie atominės bombos kūrimo (ir dėl to labai gailėjosi), kuris nuolat mokėsi – groti sambą, šokti, piešti, ispanų ir portugalų kalbų ir daugybės kitų dalykų.

Skaitydami knygą atsidursite genijaus prote ir kartu su juo patirsite ne vieną nesėkmę. Visi ankstyvi bandymai automatizuoti, palengvinti savo darbus – morkų skutimas, užuolaidų atidarymas, telefono perdarymas dažniausiai baigdavosi fiasko ir bausmėmis.

Kodėl skaityti? Tam, kad suprastumėte, kad net ir genijais pripažinti žmonės yra tokie pat žmonės – pažeidžiami ir paprasti, kaip ir jūs. Ir tuo pačiu atrasite, kad būtent smalsūs, vienoje vietoje neužsistovintys protai kuria ir stumia mus pirmyn, skirtingai nei tie, kurie plaukia pasroviui, pasyviai užpildydami tarpą tarp savo gimimo ir mirties.