Nemeskite savo darbo, kol neužauginote savo verslo

Quitter: Closing the Gap Between Your Day Job & Your Dream Job – Jon Acuff

Kiekvienas iš mūsų yra svajojęs mesti tai, kad užknisa – rutiną, kolegas, savo bosą ir pradėti savo veiklą ar kaip nors kitaip patekti į svajonių darbo karalystę, kur niekas neužknisa, o dalykai pasidaro lengvai, ar bent jau nesudeginant tiek daug nervų ląstelių.

Knygą parašė žmogus, 12 metų praleidęs savo cubicle, kurių Lietuvoje nėra labai daug. Visąlaik svajojo, kaip vieną dieną mes savo nekenčiamą darbą ir persikraustys į svajonių darbą. Tačiau atrado brutalią tiesą – turint vaikų, įsipareigojimų ir stabilumo poreikį, viską mesti nėra lengva. Praktiškai neįmanoma, o ir neprotinga. Dirbate buhalteriu, svajojate būti dailininku? Tai kodėl jums reikia viską mesti ir stačia galva pulti į nepažįstamus vandenis? Jon Acuff rašo – pradėkite palengva. Susigalvokite planą, įsivertinkite kiek jis realus ir pradėkite jį vykdyti. Pamažu. Nemesdami jus maitinančios veiklos.

Ši knyga panaši į Side Hustle – mano prieš tai aprašytą knygą, mokančią kaip susidaryti planą tokiai veiklai – nuo idėjų generavimo iki pirmųjų įplaukų į jūsų sąskaitą. Abiejų knygų esmė ta pati – jei jau norite pradėti, pradėkite mažais žingsniais. Ir tik tuomet, kai pagrindinės veiklos pajamos yra gerokai mažesnės, o laiko sąnaudos – didesnės, svarstykite apie darbo metimą.

Dar viena apžvalga yra čia.