4 vykdymo disciplinos – FranklinCovey

FranklinCovey yra viena garsiausių konsultavimo ir mokymo bendrovių pasaulyje. Žinomiausia, žinoma dėl Stephen R. Covey knygos ir metodikos “7 efektyviai veikiančių žmonių įpročiai“.

Apie “4 valdymo disciplinas” aš nebuvau girdėjęs, knygą atsitiktinai radau knygyno lentynoje. Ir likau maloniai nustebęs. Knyga atsakė į mano ir kolegų nuolat keliamą klausimą kaip ieškoti balanso tarp darbų sūkurio ir svarbiausio prioriteto, tuo pačiu pateikdama paprastą ir aiškią metodiką kaip siekti svarbiausio tikslo (WIG – Wildly Important Goal).

Metodika:

  1. suformuluojate WIG (būtinai su skaičiais ir datomis, pvz, iki kalėdų padidinsime klientų pasitenkinimą nuo x iki y %)
  2. nustatote progreso rodiklius (jie skiriasi nuo veiklos rodiklių)
  3. pasirūpinate atskaitomybe – skaidrūs ir vieši rezultatų pristatymai, kuomet darbuotojai patys pristato savo įsipareigojimus ir jų vykdymą (o taip pat įvardija, kokios pagalbos joms reikia)
  4. formuojate ir palaikote įprotį. Taip, tik mokymų nepakaks -reikia užtikrinti, kad dalyvautų visi komandos nariai (tam pasitarnaus atskiras rodiklis), kad pasiteisinimai nenužudytų iniciatyvos ir pan.

Na, ir pačių FranklinCovey metodikos pristatymas: