Trumpas įvadas į API pasaulį – Brian Cooksey, Zapier

An introduction to APIs by Brian Cooksey, Zapier

API (application programming interface) yra tikroji technologijų pasaulio valiuta. Jų dėka “susikalba” skirtingos sistemos – finansų, transporto valdymo, kalendorių ir elektroninio pašto automatizavimas ir taip iki begalybės. Zapier yra IFTTT konkurentas (abu dirba automatizavimo srityje, na, taip paprastai tariant, kai kai nutinka kažkas, jie padaro kažką – išskridus astronautams į kosmosą, atsiunčia man email, arba atėjus prisegtukui į elektroninį paštą, jį padeda į mano Dropbox paskyrą), labai daug investuojantis į turinio marketingą, o šis kursas ir yra jo maža dalis.

Jį primygtinai rekomenduočiau visiems, dirbantiems ar planuojantiems projektus, produktus ar paslaugas, bent kiek susijusias su IT. Pavyzdžiui, buhalterei gali kilti paprasta idėja kaip eliminuoti dešimtis valandų trunkantį procesą, importuojant darbuotojų tabelius ar kitą informaciją iš vienos sistemos į kitą.

Aptariami pagrindiniai konceptai – polling , long polling, webhooks ir webhooks with subscriptions – užklausimų ir atsakymo į tuos užklausimus mechanismai. Pristatoma aiški API struktūra (resource, method, header ir body), užklausos ir protokolai (XML ir JSON).

Knygą patogiai galima skaityti Zapier svetainėje arba ten pat atsisiųsti PDF (77 puslapiai).